Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hanák open - Květoňov,Vltava

Svatováclavský pohár  - Hanák open Květoňov(Malše 5),Memoriál Theodora Kouby Hanák open(Vltava)

 

V termínu  25. - 28.9. 2015 se několik příborských závodníků zúčastnilo dvou prestižních mezinárodních závodů pořádaných jihočeským územním svazem a hlavním organizátorem byl jako tradičně Milan Hladík. Po náročné cestě  skoro přes celou republiku jsme se připravili na první závod,který proběhl na přehradě Květoňov. Padesát závodníků  muškařilo ve čtyřech kolech po celý den. Hlavní lovenou rybou byl pstruh duhový a okrajově okoun a štika. Tento závod bych velmi  náročný hlavně z důvodu velmi nízké aktivity braní ryb a jen velmi těžko se na mušky přemlouvaly. Celkem se chytlo pouze 293 ryb a největší ryba měřila 540mm.

dsc_0066.jpgZávodu se zúčastnilo několik našich reprezentantů. Vítězem se stal juniorský reprezentant Petr  Červenka (Vinohrady A) před druhým Lukášem Střalkou (MO Příbor) a třetím dalším reprezentantem Davidem Chlumských(MK Bojkovice). Na 33. místě skončil Vladimír Schwarz a 49. Jindřich Knápek.

 

dsc_0067.jpgPo ukončení jezerního závodu jsme se přesunuli na losování druhého závodu do Vyššího Brodu do restaurace Lesanka. Čekalo nás přivítání s ostatními závodníky. Druhým závodem byl dvoudenní tříkolový závod tříčlenných družstev na řece Vltavě,kterého se zúčastnila skoro celá muškařská česká špička kromě reprezentantů,kteří zrovna dobojovali na ME v Itálii a vybojovali zlaté medaile.Dále se závodu zúčastnilo několik týmů ze zahraničí z Italie,Holandska,Slovenska,Belgie a Slovinska. Celkem závodilo 40 týmů.

Několik závodníků,kteří v ligách reprezentují MO Příbor,startovalo  ve dvou týmech pod názvem Knápek Hooks team 1,2. Celkově se chytlo 6741ks ryb. Hlavní lovenou rybou byl pstruh obecný,pstruh duhový,okoun,jelec tloušť a proudník a bohužel jen 10ks lipana podhorního.

Vítězem se stal tým Kelly Family plus(Eliška Marková,Radek a Filip Svaškovi),před týmem Jaroměře(Pavel Chyba,Antonín Pešek a Radim Karban) a třetím týmem Bojkovic (David Chlumský,Vít Pavlatský a Lukáš Starýchfojtů).Ve velké konkurenci se naši závodníci neztratili. Tým Knápek Hooks 1(Dominik Švub,Filip Apjár a Tomáš Cieslar) skončil devátý a druhý tým Knápek Hooks 2(Lukáš Střalka,Vladimír Schwarz a Jindřich Knápek) se umístil na 25. místě.

 

Petrův zdar

Lukáš Střalka