Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní kolo II.liga Ostravice 2013

10. 10. 2013

 

Podzimní kolo LRU – muška II. liga sk.B – Ostravice
 
p1120505.jpg                    Ve dnech 5. – 6.10..2013 se konalo na řece Ostravici ve Frýdku-Místku podzimní kolo II. ligy skupiny B,pořádané MO ČRS Havířov. Závodů se zúčastnilo 12 družstev,které bojovaly o postup do I. ligy a naopak o udržení v II. lize. Cílem družstva MO Příbor bylo zachovat účast v II. lize i pro následující rok a udržet si páté místo po jarní části soutěže. Ostravice ukázala i přes obavy,že je velice slušně zarybněna a chytalo se velké množství pstruha potočního a zdomácnělého opatrného pstruha duhového, občas se spletl nějaký tloušť a bohužel jen sporadicky lipan,který byl v minulých letech dominantní rybou Ostravice a díky nepravidelnému dosazování a odlovením rybáři mírových ryb téměř vymizel. A to je obrovská škoda. Celkem se chytilo 1520ks ryb.
Vítězem podzimního kola II. ligy sk. B se stal MK Odry před pořádajícím MO Havířov a třetí skončil nováček soutěže MK MayFly Bílovice. MO Příbor obsadil solidní šesté místo díky vydařenému nedělnímu závodu. Nejlepším jednotlivcem podzimního kola se stal Martin Černoch(MK Odry),před Danielem Kynštem(MO Zábřeh) a třetí místo obsadil Lukáš Střalka(MO Příbor),z našich závodníků byl 14. Tomáš Pěnčík,17 Vladimír Schwarz a 48. Jindřich Knápek.
Po napínavých závodech si nakonec postup do I. ligy po zásluze vybojovalo  pořádající družstvo MO Havířov, před druhým MK Akvarest Říčany a skvěle chytajícím a finišujícím MK Odry. Naše družstvo v silné konkurenci obsadilo šesté místo a s přehledem si zajistilo účast v příštím roce ve druhé lize. Celkovým vítězem v jednotlivcích se stal Lukáš Střalka(MO Příbor),před druhým Petrem Mayerem(MO Havířov) a třetím Martinem Černochem(MK Odry). Umístnění ostatních členů MO Příbor 18. Vladimír Schwarz,21. Tomáš Pěnčík a 50. Jindřich Knápek.
            Za závodní družstvo LRU – muška děkuji hlavně za podporu naši organizaci MO Příbor a všem členům našeho závodního družstva. V příštím roce nás čeká další velká výzva. Podle plánovacího kalendáře budeme pověřeni pořádáním jarního nebo podzimního kola II.ligy sk.B LRU – muška u nás na řece Lubině.
 
 
Družstvo LRU – muška
 
Lukáš Střalka