Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní kolo II.liga - Chrudimka 2013

26. 6. 2013

 

Jarní kolo II. Liga – Chrudimka
 
  pohar-011.jpgVe dnech 21. – 23.6.2013 se konalo na krásné řece Chrudimce v Bojanově a Slatiňanech jarní kolo II. ligy skupiny B,pořádané MO ČRS Chotěboř. Čekaly nás velmi těžké závody,protože jsme  na poslední chvíli museli zrušit plánovaný trénink v době povodní,takže řeka byla pro nás velká neznámá. Nenechali jsme nic náhodě a vyrazili jsme časně ráno v pátek,ať stihneme ještě potrénovat a vyzkoušet mušky,které by mohly fungovat a hlavně zjistit rybí obsádku v řece. Ubytovali jsme v chatě u sečské přehrady a vyrazili jsme na tréninkové úseky,kde už trénovali ostatní družstva. Trénink dopadl úspěšně a překvapilo nám druhové složení od lipana,pstruha obecného či duhového,sivena až po ouklej, plotice, proudníky, tlouště ….. a celá řeka je velmi pěkně zarybněná. Pochytali jsme spoustu ryb.Večer jsme vyrazili  na losování do pensionu U Čtyřlístku u vyrovnávací nádrže Padrty a po nalosování závodních úseků, jsme jeli na chatu dovázat mušky a připravit strategii na závod.
V sobotu ráno jsme se rozvezli na sektory. Sektor A byl v Bojanově a sektor B ve Slatiňanech. V krásné ale silně zarostlé Chrudimce stromy v okolí a lakušníky se už od rána chytalo spoustu ryb (od pstruhů, lipanů, plotic, tloušťů a jiných druhů). Sobotní závod se našemu závodnímu družstvu MO Příbor úplně nevydařil podle plánů,kdy jsme se chtěli pohybovat kolem šestého místa a nakonec jsme skončili devátí po sobotním závodě z dvanácti družstev.
V neděli jsme se prohodili mezi sektory a rozvezli jsme se na závodní úseky. I po důkladně prochytávané řece se stále chytalo hodně ryb,přes dvacet měřitelných kusů za tři hodiny a stále nás řeka překvapovala i pěknými úlovky větších ryb. Při chuti byli stále lipani,pstruzi,tloušti i ostatní ryby. Nedělní kolo se nám velmi povedlo a odrazili jsme se ze sestupových pozic,když jsme v neděli umístili třetí místo.
Večer jsme se sešli s ostatními týmy na vyhodnocení v pensionu U Čtyřlístku. Jarní kolo nakonec vyhrál po zásluze MK Akvarest Říčany před druhým MO Havířov a třetím Zábřehem. Družstvo MO Příbor nakonec obsadilo celkově solidní páté místo. Završením úspěšného víkendu na řece Chrudimce bylo celkově 1. místo závodníka MO Příbor LUKÁŠE STŘALKY v jednotlivcích,18. byl Vladimír Schwarz,28. Tomáš Pěnčík a 46 Jindřich Knápek.Celkem se chytilo 1938 ks ryb.
Za závodní družstvo LRU – muška děkuji za podporu naši organizaci MO Příbor a v podzimním kole ll. ligy se na Ostravici popereme o co nejlepší výsledek.
 
 
Družstvo LRU – Muška
 
Lukáš Střalka