Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybářské závody dospělých Štraberk - Výsledky

1. 5. 2011

 

Rybářské závody dospělých - Štramberk 30. 4. 2011
 
V sobotu 30. dubna 2011 se uskutečnily rybářské závody mládeže a dospělých ve Štramberku na revíru Sedlnička 1A. V minulých létech se tyto závody v MO ČRS Příbor konaly na revíru Trnávka 1A v Kateřinicích. V roce 2010 byly závody dospělých a rovněž i závody dětí zrušeny především z bezpečnostního hlediska, neboť při tehdejších dlouhodobých deštích hrozily možnosti záplav.
Tentokrát však počasí přálo a proto nic nebránilo tomu, aby tyto závody proběhly ve stanoveném termínu. Presentace závodníků byla načasována od 6,00 do 6,30 hod., ale jaké bylo překvapení organizátorů, když již před pátou hodinou ranní na retenční nádrži byla přítomna první větší skupina závodníků.
Po vytýčení závodních úseků, které byly ve vzdálenosti 4 m od sebe, začala presentace závodníků a tradiční losování míst, spolu se zaplacením startovného. Vše proběhlo dle harmonogramu, a tudíž přesně v 6,30 hod. mohly být závody zahájeny. Doba lovu byla stanovena do 12,00 hod. a dle propozic závodu si rybáři své úlovky přechovávali ve vezírcích, které jim organizátoři průběžně vážili a po zvážení pouštěli zpět do nádrže.
Po ukončení závodu se u jednotlivých závodníků sečetly zvážené úlovky a proběhlo vyhodnocení závodu, kdy pro 15 nejlepších byly připraveny ceny v hodnotě cca 5 700,- Kč zakoupené v Rybářském centru v Mošnově.
Na prvním místě umístil Petr Kurec – 19 320 g, na druhém místě Jiří Sieber – 18 940 g a jako třetí skončil Rostislav Zapletal 18 020 g. Umístění všech soutěžících najdete ve výsledkové listině.
Těchto závodů se zúčastnilo 62 rybářů a z toho jich bodovalo 43.  Bylo uloveno a zváženo 230,02 kg ryb, a to kapra obecného. Mezi úlovky se objevil i malý úhoř, který měl hmotnost 120 g a rovněž i několik plotic a celkové váze 220 g. Soutěžící si dle propozic mohli přivlastnit jednoho kapra a tuto možnost využilo 27 rybářů.
Závěrem chci poděkovat všem účastníkům závodu, i když ne všem štěstí přálo, dále pak organizátorům, kteří se o lovící v průběhu závodu starali a v neposlední řadě i Výboru MO ČRS Příbor, který zabezpečil přemostění průkopu na spojovací hrázi. Dovolil bych si požádat rybáře, kteří se závodů zúčastnili, aby své připomínky, postřehy či negativa sdělili prostřednictvím rubriky „Napište nám“, abychom příští závody vylepšili, především ke spokojenosti Vás, rybářů.
 
            Děkuji Vám a s pozdravem „Petrův zdar“.
 
                                                                                Jiří Krutilek
                                                   vedoucí sportovního odboru

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky RZ Štramberk dospělí 2011